• English
 • blog

  Munka, Tech

  IT tanácsadás

  2021. július 03.

  Nincs könnyű helyzetben az informatikában járatlan személy, akinek valamilyen szoftvert kell kiválasztania, használnia, ne adj isten egyedi fejlesztést kell átvennie, megterveznie.

  Én is sokat dolgoztam informatikusokkal, voltam megrendelő és szaki szerepben is. Persze nincs két ugyanolyan ember, de összeszedem azokat a problémákat, amikkel a leggyakrabban szembekerültem.

  Sokszor elég nehézkes a kommunikáció, egyrészt az IT-sok többsége nem szeret tárgyalni. Másrészt nagyon nehéz két olyan embernek képviselnie az álláspontját egy termékről, akik egész más tudással rendelkeznek az adott területről.

  Egyfelől nehéz megérteni, hogy abban a plusz egy gombban mégis mi kerülhet annyiba. Másfelől előfordul az is, hogy egy programozó direkt elbújik az ügyfele információhiánya mögé, így úszva meg bizonyos feladatokat.

  Fontosnak tartom az átlátható kommunikációt, és ezzel sajnos bármilyen üzleti helyzetben adódhatnak gondok. Én abban tudok segíteni, hogy képviselem az ügyfél igényeit és segítek megérteni a tényleges informatikai kihívásokat, így ez sokszor a megbízónak és a fejlesztőknek is hasznos lehet.

  Vásároltál egy weboldalt, most üzemelték be az új szervered, esetleg komolyabb szoftvert fejlesztettek neked? Fontos, hogy csak akkor legyen aláírva az a teljesítési igazolás, ha alaposan ellenőriztél mindent. A szoftverek tesztelése eleve külön szakma, úgy pedig, ha az embernek nem ez a szakterülete, könnyen kifizet olyat, amit 1 hónap múlva megbán.

  Milyen problémák merülhetnek fel az átvételnél?

  Szolgáltatások

  Ismerős problémák? Dolgozzunk együtt!