• English
  • 2010 körül, még gimnazista koromban fordult meg először a fejemben az ötlet, hogy szuper lenne, ha akkor is tudnánk közösen zenét hallgatni, ha nem vagyunk ugyan ott. Nagyon tetszett ez a gondolat, sokat agyaltam a felhasználási módjain és a benne rejlő lehetőségeken. Még logót is rajzoltam neki - lásd alább. Aztán bekerült az ötletes füzetbe és csak ritkán jutott eszembe.

    régi musiCloud logo

    Egyfelől romantikusnak tartottam, hogy a város két pontján munka közben végig lehet hallgatni egy új albumot. Könnyebben meg lehet ismerni a többiek ízlését egy baráti társaságban, közben azonnal ki lehet beszélni a riffeket. A silence disco is olcsóbban megvalósítható lesz, gyakorlatilag bárhol, bármikor.

    Azóta is várom, hogy ez lehetséges legyen, de valahogy senki sem csinált hasonlót. Kb. 2 éve jöttem rá, hogy akár egyedül is meg tudnám valósítani, de mindig volt más, amivel szívesebben foglalkoztam. Most augusztusban a nászutunkon jöttem rá, hogy évek óta nem volt olyan, hogy 2 hétig ne dolgozzak - és ez eleinte nagyon tetszett is. Aztán Orsi elkezdett olvasni... A következő kép, hogy hajnalig fent vagyok és tanulmányozom az addig ismeretlen android fejlesztést és a java-t, amit egészen eddig a pontig sikerült elkerülnöm.

    Most már fél éve töltöm ezzel a szabadidőm nagy részét és a béta verzió már elérhető. Ha minden jól megy az éles verzió is elérhető lesz áprilisban, de addig is írj nekem a lenti elérhetőségeim egyikén, ha szívesen kipróbálnád - cserébe pedig segíts bugokat keresni.